tisdag, april 24, 2012

Plantering

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår…

IMG_0016

Vårsolen skiner och planterings ivern kittlar i fingrarna.

IMG_0018

AVOKADO är roligt att odla eftersom plantan ganska snabbt blir väldigt stor. Avokadon vill stå ljust. Den får inte torka ut, men ska heller inte vara för blöt. När avokadon är ca 20 cm ska den toppas, så att den grenar sig.

Använd kärnan från en mogen avokado. Tvätta den i ljummet vatten och lägg den och torka ungefär ett dygn, tills skalet spricker lite. Plantera kärnan i fuktig jord med spetsen uppåt. Låt kärnan sticka upp en bit. Trä en påse med små hål i över krukan så att jorden hålls fuktig. Se till att jorden alltid är fuktig. Fyll på med jord så att hela kärnan täcks när ett grönt skott syns.

Av PAPRIKA är den röda enklast. Dela en paprika så du får ut fröna. Plantera fröna i 1 cm djup blomjord utomhus i trädgården eller inomhus i en kruka. Se till att det är mycket solljus och varmt. Vi experimenterar med både gul och röd paprika, hoppas vi minns vilken som är i vilken kruka…

IMG_0019

Sonens verktygsback får agera underlag för växthuset. Lite trångt är det, men efter en tid ser vi vad som börjat växa och kan plocka bort det som det inte gick så bra för. Spännande är det i alla fall!

1 kommentar:

  1. Jag önskar jag var född med en sån gen som skulle tycka det är kul att odla. men jag njuter nog av andras resultat! :)

    SvaraRadera