fredag, april 27, 2012

Munkar med bakpulver

IMG_0007

Mums! Hemgjorda munkar är bara för gott. När man dessutom inte behöver lyfta ett finger för att de skall bli färdiga, det är lyx!

IMG_0006IMG_0001

Recept på munkar med bakpulver

Snabbmunkar 16-20 st.

4 dl vetemjöl

1/2 dl socker

1 krm salt

2 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

2 dl mjölk

1 ägg

FÖR FRITERINGEN

olja eller kokosfett

PÅ YTAN

florsocker

  • Blanda de torra ingredienserna i en skål, häll i mjölken och knäck i ägget, rör om.
  • Hetta upp fettet. Fettet är tillräckligt hett när en liten bit deg blir gyllenbrun på en minut.
  • Ta upp klickar av degen med två skedar. Lägg dem försiktigt i det heta fettet. Grädda 4-5 munkar åt gången. De blir färdiga på 5-7 minuter.
  • Lyft upp munkarna på hushållspapper för att rinna av och sikta florsocker på dem medan de är varma.

Munkarna är godast som färska och avsvalnade till rumstemperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar