Mums! Hemgjorda munkar är bara för gott. När man dessutom inte behöver lyfta ett finger för att de skall bli färdiga, det är lyx!
Recept på munkar med bakpulver
Snabbmunkar 16-20 st.
4 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 dl mjölk
1 ägg
FÖR FRITERINGEN
olja eller kokosfett
PÅ YTAN
florsocker
- Blanda de torra ingredienserna i en skål, häll i mjölken och knäck i ägget, rör om.
- Hetta upp fettet. Fettet är tillräckligt hett när en liten bit deg blir gyllenbrun på en minut.
- Ta upp klickar av degen med två skedar. Lägg dem försiktigt i det heta fettet. Grädda 4-5 munkar åt gången. De blir färdiga på 5-7 minuter.
- Lyft upp munkarna på hushållspapper för att rinna av och sikta florsocker på dem medan de är varma.
Munkarna är godast som färska och avsvalnade till rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar