fredag, maj 11, 2012

Dubbelt så gott

Hittade ett recept som innehåller båda kladdkaka och cheeskake. Det bara måste vara gott!

Kanske som morsdagskaka?!

IMG_0003

Hildas smaskiga
kladdkakecheescake


150 gram  smör
2 st  ägg
1,5 dl  socker
1,5 dl krossade pepparkakor och digestivekex
1 tsk  vaniljsocker
1 tsk  bakpulver
1,5 dl  vetemjöl
4 msk  kakao

Fyllning
2 st  ägg
1 st  pressad limefrukt
1 tsk  vaniljsocker
0,75 dl  socker
400 gram  Philadelphia ost 

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker poröst, blanda i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao.
4. Häll i smöret och de krossade kexen och rör till en jämn smet.
5. Bröa en springform och ha i chokladsmeten och grädda i 15 minuter.

Gör under tiden cheesecakesmeten.
6. Vispa ägg, lime, vaniljsocker och socker. Rör ner Philadelphia osten.
7. Ta ur formen med kladdkakan i efter 15 minuter och häll i cheesecakefyllningen. Grädda ytterligare 30 minuter. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig i mitten.

Nu har vi haft tjejkväll och jag kan bara konstatera att denna kaka är såååå god. Eller var det så att sällskapet var så bra… Hmmm, jag antar att det var både och.

5 kommentarer:

  1. Jag som önskat kladdkaka i korsdagsgåva- nu får jag göra om det!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den här var verkligen god. Mina gäster ville alla ha receptet för att laga den just imorgon på morsdagen.

      Radera
  2. Korsdagsgåva?? MORSdagsgåva menade ju jag!

    SvaraRadera
  3. Japp, alla ingredienser är inköpta. Imorgon bakar jag den. Den var så god i fredags.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst var den god. Lägger den högst upp på favoritlistan.

      Radera