lördag, mars 24, 2012

Påskägg att fylla med godis

Här är ett påskpyssel som jag hittade på bloggen Bland hö & halm. Äggen hon hade lagat var så söta, så jag vill prova på att laga några själv. Gillar dessa ägg som går att fyll med godis. Sådana hade vi när vi var små. Jag tycker bara att de som finns att köpa nuförtiden är för moderna och glansiga. Så iden att klistra fjädra på passar mig perfekt.

Jag började med att måla äggen vita, så att inte bilden lyser igenom fjädrarna. Jag valde att måla med pensel, men det går lika bra att spray-måla.

Fjädrarna var lite knepigare att limma på. Jag fick lim på fingrarna och då fastnade ju fjädrarna i fingrarna och... ja, jag blev ju lite luden i början. Men träning ger färdighet. Jag hade sex stycken ägg som jag lagade ulliga. När jag kommit till det sista fick jag börja om med det första och reparera såna fel som jag lärt mig längs vägen. Kul men petigt! Jag använde mig av trälim ut-spett med lite vatten.

Till sist gäller det att välja band att knyta om. Det var inte så lätt det heller. Äggen får ju så olika utseende beroende på vilket band man läggen. Jag limmar inte fast banden, så det går ju lätt att byta ut i efterhand.

Nu är det bara Påsk Haren och godisen som fattas!

1 kommentar:

  1. Kul att du tyckte om äggen! Övning ger färdighet =) men jätte fina blev dom.

    SvaraRadera