torsdag, juni 18, 2009

Minisemester

Vi har varit på husbilsresa i Finland några dagar. Huvudorsaken till resan var Ferdinands FM tävling i Biketrial som denna gång gick av stapeln i Jyväskylä.

IMG_2736 Vi började vår resa med att köra upp till Tuuri. En lite by “mitt inne” i Finland. Där en fiffig affärsman har byggt upp ett affärs imperium. Det hela började för en generation sedan med en liten bybutik och nu vallfärdar människor dit till detta enorma affärskomplex. Vi övernattade på deras camping och shoppade lite.

IMG_2746Följande dag körde vi upp till Power Park en sagolikt fin upplevelse. Power Park är ett nöjesfält beläget i Österbotten. Rykten säger att det är en förmögen affärsman som inte fick leka så mycket som barn och nu som vuxen bestämde han sig för att bygga en jättelik lekpark åt sig själv och andra. Det har han lyckats bra med!

IMG_2985Jyväskylä ligger i östra Finland. Dagen där blev mycket spännande. Tävlingsbanorna var uppbyggda i de bergiga skogarna bredvid Laajavuoris slalombackar. Deltagarantalet var knappt 30 st, från nybörjare till elite. Alla kämpade tappert och bannade sig över stenar, rötter och annat som kunde sätta stopp för dem.

IMG_3301 IMG_2831 IMG_2790Till sist några bilder på elite klassens vinnare Riku-Matti som flyger genom luften. Det är en tuff och fysiskt krävande sport. För publiken är det spännande och ibland tom så spännande att man inte törs se utan bara hoppas på det bästa. Så gillar man att cykla i skog och mark, är den som tar utmaningar som ibland känns omöjliga. Då är Bike Trial en gren för dig! Mera bilder från tävlingen hittar du här.

3 kommentarer:

 1. Vilken resa! Vi brukar besöka Tuuri ett par gånger i året. Till PowerPark har vi varit två gånger, båda lika lyckade!

  Jag och några till funderar på att åka till Ikea i Raisio så småningom, kanske vi kunde komma och hälsa på till butiken då? Hur långt är det ungefär från Ikea?

  Ha en toppenkul midsommar, oavsett väder! Man kan ju ändå vila, njuta och ha kul med vänner.
  Kram A-C

  SvaraRadera
 2. Powerpark låter nästan som historien om Kalle och chokladfabriken ;O) Vi skall också åka dit i sommar! Och Tuuri är ett ställe för sej :O) Ha en skön midsommar! Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Häftiga cykelbilder!

  Ja visst är det ruggigt ute.. Då jag tittade på gamla midsommarbilder såg det mycket somrigare ut! Hoppas ni alla får en skön midsommar med sol i sinne! :)

  SvaraRadera