Igår, när vi var på promenad, tyckte jag att det doftade pannkaka överallt. Jag blev så sugen! Hemma hade vi en stor skål med äpplen, som har sett sina bästa dagar. Det fick bli en kombination av dessa två, en äppelpannkaka.
Pannkakan var saftig och god, med en klick grädde till blev den extra läcker.
Såhär lagar du den:
4 st. ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5-1 msk socker
8 dl mjölk
1 msk margarin
6 st. syrliga äpplen
strö över socker och kanel
Vispa sönder äggen. Tillsätt hälften av mjölken och de torra ingredienserna. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken. Häll smeten i en smord långpanna. Fördela de skalade och skivade äpplen i smeten. Grädda pannkakan ca 30 min i 225 grader. Servera pannkakan med en klick grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar